Tüp Mide Ameliyatı Sonrası Ağrı Olur Mu?

Tüp Mide Ameliyatı Sonrası Ağrı yaşarım stresi, korkusu obezite sınırını aşmış, morbid obezite seviyesine ulaşmış birçok hastanın ameliyattan korkmasına hatta kaçmasına sebebiyet vermektedir. Hastalarımız şunu unutmamalıdır, dünyada oldukça gelişmiş teknoloji ve yöntemlerle yapılan tür mide ameliyatları sonrası ağrılar oldukça minimal düzeydedir. Tüp mide ameliyatı sonrası duyulan ağrının şiddeti kişiden kişiye değişmektedir. 

Tüp Mide Ameliyatı Sonrası Ağrı hissedilmesi ve bu ağrının oranı, kişinin ağrı eşiğine, daha önce ameliyat deneyimi yaşayıp yaşamamasına, hatta ameliyata karar verme ve hazırlık sürecinde yaşadıklarına göre bile değişmektedir. Ameliyat öncesi süreçte seçilen cerrahi ekip ve hastanenin verdiği güven ve süreç hakkında yeterli düzeyde bilgilendirme, ailenin desteği gibi etmenler hastanın ameliyata sakin, huzurlu bir şekilde girmesini sağlar. Ameliyat sonrası süreçte daha rahat olmasını ve duyduğu ağrının da stres faktörünün ortadan kaldırılması ile daha az olmasını sağlamaktadır. 

Obezite Cerrahisi Sonrası Sırt Ağrısı Olur Mu?

Obezite ameliyatı olan hastaların mide ya da karın ağrısı yerine sırt ağrısı yaşadığını görmekteyiz. Sırt ağrısının ameliyat ile pek ilgisizmiş gibi görünse de bu durumun açıklanabilir nedenleri vardır. Tüp mide ameliyatı sonrası sırt ağrısı ameliyat öncesi hastanın strese bağlı olarak sırt kaslarını çok kasması ve bunun sonucunda sırt kaslarının tutulması nedeniyle olabilmektedir. Sırt ağrısı; tüp mide ameliyatı yapılan bölgenin sırta giden bazı sinir uçlarının oldukça yoğun olduğu bir bölge olması ve bu sinirlerin ameliyat sırasında uyarılması sebebiyle yaşanmaktadır. Sırt ağrısı tüp mide ameliyatı olan her hastada sıklıkla görülen bir ağrı olmayıp nadiren karşılaşılan bir durumdur. Bazen de ameliyathanenin serin ortamında, ameliyat için yatış pozisyonu da ağrıları oluşturabilmektedir. Kas gevşetici ve ağrı kesici ilaçlar yardımıyla kısa sürede bu ağrılardan kurtulabilmekteyiz. Ameliyat sonrası hastanede yürüyüşlere başlanması hastalarımızın ağrılarını azaltmaktadır.

Obezite Cerrahisi Sonrası Karın Ağrısı Olur Mu?

Ameliyata hazırlık sürecinde hastanın sağlık durumu, bağırsak hassasiyeti, beslenme alışkanlıkları, kadınlarda adet dönemleri, ameliyattan önceki gün yedikleri dahi tüp mide ameliyatı sonrası karın ağrısı şiddetini belirleyen faktörlerdendir. Sindirim sistemi hassasiyeti, gaz şikayetlerinin fazla olmasına ve hastanın tüp mide ameliyatı sonrası karın ağrısının daha fazla olmasına neden olabilir. Fakat bu ağrılar hiçbir zaman çok ciddi boyutta yaşanmamaktadır.

Tüp mide ameliyatı sonrası karın ağrısını beslenmeye bağlı en aza indirmek için hastaların ameliyat öncesi son gün sıvı beslenmeleri bol su içmeleri gerekmektedir.

Obezite Cerrahisi Sonrası Bacak Ağrısı Olur Mu?

Bacak ağrısı tüp mide ameliyatı sonrası nadiren de olsa görülebilen bir durumdur. Ameliyat sırasında hastanın yatış pozisyonunun bu ağrıya neden olduğu bilinmektedir. Tüp mide ameliyatı sonrası bacak ağrısı 7 – 10 gün içerisinde uyuşma, karıncalanma veya hafif sızlama şeklinde hissedilebilir. zamanla herhangi bir müdahaleye gerek duyulmadan ortadan kaybolur.

Obezite Cerrahisinden Korkmalı Mıyım?

Tüp mide ameliyatı sonrası ağrılar ameliyat olacak hastalarımızı korkutmamalıdır. 

Tüp mide ameliyatı sonrası yaşanması muhtemel ağrılar dahil sizi nelerin beklediği konusunda yeterli bilgiye sahip olacağınız iyi bir cerrahi ekibi ile ameliyat sürecine hazırlanırsanız, son derece güvende hissedeceğiniz için ameliyat sonrası süreci de oldukça rahat ve stressiz geçirirsiniz.

Sağlık dolu günler dilerim…

Sosyal medyadan bizimle iletişime geçebilirsiniz. Instagram / Facebook

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir