Tüp Mide Ameliyatı Fiyatları 2023

Obezite cerrahisi hakkında en çok merak edilenlerden biri de bu ameliyatların güncel fiyatıdır.

Obezite Cerrahisi fiyatlarına yıllarla birlikte maliyet artışı da meydana gelmiştir. Obezite cerrahisi fiyatları nedir? Tüp mide fiyatları nedir? gibi sorular hastalarımızın devamlı sorduğu sorular haline gelmiştir.

Obezite Cerrahisi yıllar içerisinde ilerleyen obezite oranları ile birlikte, yapılma oranında artış gösteren ameliyat çeşididir. Ameliyat yöntemi olarak emilim bozucu ve miktar kısıtlayıcı olmak üzere farklı ameliyat çeşitleri bulunmaktadır.

Genel olarak belirtmek gerekirse obezite cerrahisi: beden kitle indeksi 35kg/m2 ve obeziteye bağlı hastalıkların eşlik ettiği bireylere veya 40kg/m2 üzerinde beden kitle endeksi bulunan bireylere uygulanan ameliyatlardır.

Obezite ameliyatı fiyatlarını etkileyen faktörler?

Obezite ameliyat fiyatını belirleyen farklı kriterler mevcuttur. Kullanılan cihazların kalitesi, ameliyatın gerçekleştiği hastanenin sahip olduğu imkanlar obezite ameliyatlarının fiyatlarının belirlenmesinde en büyük yüzdeye sahiptir.

Obezite Cerrahisi Fiyatları 2023 

Bu yıl da, kullanılan cihazların teknolojisi, kalitesi en önemli belirleyicilerinden birini oluşturmaktadır. Dikkat edilmesi gereken hususlardan biri ameliyatta kullanılan cihazların kalitesinin ameliyat başarısında büyük bir öneme sahip olduğudur.

Hastaların sağlıklı bir ameliyat, iyileşme süreci geçirmesi için ameliyat yapılacak hastanenin sahip olduğu imkanlar da hem önemli hem de fiyat politikasını belirleyen diğer bir kriterlerdendir.

Obezite cerrahisi olacak hasta ameliyat öncesinde farklı dal doktorları tarafından muayene olarak ameliyatının önünde engel olup olmadığı belirlenir. Hasta bütün muayenelerden başarılı bir şekilde geçmişse obezite ameliyatı planlanır. Obezite cerrahisinde cerrahın tecrübesinin de önemli olduğu unutulmamalıdır. 

Obezite ameliyatı ardından diyetisyen tarafından beslenmesinin takip edilmesi, süreçteki başarı için önemlidir. 

Hastalar obezite cerrahisi sonrası yapılan kontrol görüşmeleri kan tahlili, vücut analiz ölçümleri, diyetisyen ve doktor görüşmesini kapsar. Hastaların ameliyat sonrası bu görüşmelere eksiksiz katılması sürecin sağlıklı takip edilmesini sağlar. 

Obezite cerrahları bu alanda özel olarak çalışan kişilerdir. Bkz. Prof.Dr. Hüseyin Sinan

Hastaların ameliyat öncesi, doktorunu seçerken detaylı bir araştırma yapması önemlidir. 

Sağlıklı günler dileriz…

Önerilen makaleler