Tüp Mide Ameliyatından Sonra Tekrar Kilo Alır Mıyım?

İsterseniz öncelikle “tüp mide ameliyatı nedir?” ya da ”mide küçültme ameliyatı nedir?” sorusunun cevabıyla başlayalım. Ameliyat sırasında midenin içine bir tüp göndeririz. Bu tüp sayesinde hem midenin içini boşaltırız, hem de onun kenarından mideyi kesme işlemini başlatırız. Yaklaşık midenin 2/3’ünü alırız ve bundan dolayı tüp mide ameliyatı olarak isimlendiririz. Veya ameliyat sonrasında midenin şekli, içine gönderilen tüp gibi olduğu için tüp mide ameliyatı olarak adlandırırız. 

Tüp mide ameliyatı ne kadar sürer?

Ameliyat başlangıcından itibaren mide kesilmesi ve fazlasının çıkarılması bir engel olmazsa genellikle 15 dakika sürer. Kesilen mide bölümünün üzerinin ikinci bir dikişle kapatılması ise 10 dakika sürer. Kısacası ameliyatın süresi 30 dakika civarındadır. Ancak hastanın ameliyathaneye gitmesi, ameliyata hazırlanması ve ameliyat bittikten sonra ayılma süreci bu süreye dahil değildir. 

Tüp mide ameliyatı sonrası nasıl geçer?

Ameliyattan iki saat sonra hastalarımıza su içiriyoruz, 4 saat sonra ise yürütüyoruz. 2 gün hastanede kalış sürecinin ardından taburcu ediyoruz. İşe dönüş süresi genellikle 7-10 gündür.

Obezite cerrahisi sonrası beslenme nasıl olur?” sorusunu soran hastalarımızı şöyle yanıtlıyoruz: Hastanın taburcu olmasından sonra 3 hafta süreyle sıvı ve yumuşak gıdalarla beslenmeye devam ediyoruz. Sonrasında ise yarı katı ve devamında katı gıdalara başlıyoruz. Tüm bu süreci yöneten, yıllarca obezite ve metabolik cerrahi hastalarına danışmanlık yapan diyetisyenimiz mevcuttur.

Mide küçültme ameliyatı fiyatları nasıldır?” şeklinde soru soran hastalarımız olmaktadır. Bu hastalarımıza şunu ifade etmeliyiz ki: Rekabet piyasası kuralları gereği sosyal medyada fiyatlandırma konuşmak yasaklanmıştır. Lütfen 0 501 347 50 50 numaralı hattımızı arayarak fiyat konusunda bilgi alabilirsiniz. 

Tüp mide ameliyatı sonrası tekrar kilo alınır mı?” sorusu yine bize çok sıklıkla sorulmaktadır. İlk bir yıllık dönemde hastalarımız güzel kilo verirler. İdeal kilolarına ulaşırlar. Ancak sonrasında dikkat dağılır ve hastalarımız her istediğini yemeye başladıklarında mide küçültme ameliyatı sonrasında tekrar kilo almak mümkündür. 

Ameliyat sonrası kilo verememe mümkün müdür?” sorusu kafasına takılanlara şunu hatırlatmak yerinde olur: Mide küçültme ameliyatı ya da tüp mide ameliyatı, mide içine gıda girmesini kısıtlayan bir ameliyat türüdür. Emilim bozukluğu oluşturmaz. Mutlaka ameliyat sonrasında kilo verirsiniz ancak bir süre sonra kilo vermeniz duracaktır.

Bu konuda ayrıntılı bilgi için lütfen

0 501 347 50 50 numaralı hattımızı arayabilir

www.hüseyinsinan.com adresinden iletişime geçebilirsiniz.

Bizi Facebook ve Instagramdan takip edebilirsiniz!

Sağlıklı günler dileriz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir