Mide Küçültme Ameliyatı Sonrasında Kilo Alınır Mı?

Mide küçültme yani tüp mide ameliyatı, obeziteyle mücadele ederken kullanılan cerrahi yöntemdir. Ameliyat ardından başarı oranı hastadan hastaya değişkenlik göstermektedir. Literatürde “ameliyat sonrası kilo alma vakaları” da bulunmaktadır. Bu nedenle tüp mide ameliyatında bazı noktalara dikkat etmeniz gerekmektedir.

Tüp mide ameliyatı sonrasında kilo alınır mı? Sorusunun yanıtı kişiden kişiye değişkenlik gösteren bir durumdur. Tüp mide ameliyatları ile midenin büyük bir bölümü kesilerek çıkarılır fakat uzun vadede yeme rejiminize dikkat etmez ve ameliyat öncesi gibi yemeye devam ederseniz kilo alımı kaçınılmaz olacaktır. Kilo alımı basitçe ifade etmek gerekirse denge işidir. Tüketilen kalori, yakılan kalori miktarından fazla ise fazla kaloriler yağ olarak depolanır. 

Tüp mide ameliyatları sonrası dikkat edilmesi ve yaşantı haline getirilmesi gereken konulardan biri fiziksel aktivitedir. Uygun diyet ve egzersiz ile süreç desteklenmezse, kilo kaybı ve kaybedilen kiloyu korumak mümkün değildir. 

Tüp mide ameliyatı ardından sürecin daha başarılı takip edilmesi için, ameliyat öncesi ve endokrin sistemin çalışması incelenmelidir. Hormonlardaki bozukluk kilo vermeye engel olabilir. Kişide diyabetin veya insülin direncinin olması, kilo vermede zorluk oluşturabileceğinden ameliyat öncesi ve sonrası kapsamlı bir değerlendirme yapılmalıdır.

Tüp Mide Ameliyatı Sonrası Yapılması Gerekenler

  • Ameliyat sonrasında doktor ve diyetiysen önerilerine uymak, tedavinin başarısı açısından oldukça önemlidir.
  • Ameliyat sonrasında beslenme kurallarına uymak ve fiziksel aktivite yapmak kilo vermeniz açısından olmazsa olmazdır.
  • Ameliyat sonrasında psikolojik destek almak, tedavi sonrası iyileşme sürecinde başarı oranını artırmaktadır.
  • Su tüketimi tedavi sürecindeki en önemli parçalardan biridir. Her geçen gün su tüketimini arttırmak başarı hedeflerinizden biri olmalıdır. 

Ameliyat Sonrasında Kilo Almamak İçin Nelere Dikkat Etmeli?

Ameliyat sonrası kilo almak istemiyor ve bunun için de gereken kurallara dikkat etmiyorsanız, ne yazık ki kilo alımı kaçınılmaz olacaktır. Eğer kilo vermek istiyorsanız yapmanız gerekenleri yazımızda belirttik. Yapmamanız gerekenler de önem arz etmektedir. Yapmamanız gerekenlere değinmek gerekirse: Ameliyat olmayı “sihirli değnek” olarak görmemelisiniz.Ameliyat oldum şimdi kilo vereceğim bu yüzden kurallara uymasam da olur düşüncesi hataların temelini oluşturmaktadır. Ameliyatınız ardından doktorunuzun ve diyetisyeninizin kontrollerini takip etmemek de kesinlikle istemediğimiz durumlardır. Tüp mide ameliyatı obezite ile mücadelede çözümlerden biri olsa da tek başına yeterli değildir. 

Obezite Ameliyatı Sonrasında Başarılı Olmak!

Tüp mide ameliyatı sonrası daha zayıf, sağlıklı ve mutlu olmak istiyorsanız. Kısacası başarıya ulaşmış olmak. Kurallar bellidir. Doktorunuzun ve diyetisyeninizin önerilerine uymak, kontrol tahlillerini ve görüşmeleri ihmal etmemek. Beslenme kurallarına uymak, protein ağırlıklı beslenmek, eski beslenme alışkanlığı, yaşam şeklini terk etmek. Fiziksel aktivite yapmak, su tüketimine özen göstermek ve bunları yaşantı haline getirmek. Obezite, önlenebilir ölümcül hastalıklardan en büyük ikinci hastalıktır. Obezite gerekli tedavi ile önlenir. Obezitenin önüne geçin. 

Bu konuda ayrıntılı bilgi için lütfen

0 501 347 50 50 numaralı hattımızı arayabilir

www.hüseyinsinan.com adresinden iletişime geçebilirsiniz.

Bizi Facebook ve Instagramdan takip edebilirsiniz!

Sağlıklı günler dileriz.

Önerilen makaleler